Erfbeplanting

Bezit u een erf in het buitengebied? En vindt u het belangrijk dat uw erf, boerderij en / of bijgebouwen een streekeigen karakter behouden of krijgen? Groenpartner Avereest helpt u daarbij met een deskundig advies.

Veel mensen willen hun erf en huis graag opknappen op een manier die past bij de streek. Dat er bijvoorbeeld geen coniferen thuishoren op een erf, dat weten de meesten wel. Maar hoe verder? Welke beplanting hoort van oorsprong op een erf?

Streekeigen karakter

Vroeger lag de inrichting van een erf min of meer vast. Veel bebouwing en beplanting had een praktisch nut en men hield vast aan gewoonten van de streek. Daardoor ontstond het streekeigen karakter. Tegenwoordig hebben mensen meer behoefte om iets persoonlijks aan een erf toe te voegen. Ook dat kan tot goede resultaten leiden.

Groenpartner Avereest kan u helpen met

  • maken van een schets maken van een beplantingsplan
  • aanvragen en verzorgen van subsidies
  • aanleg van uw tuin/erf
  • leveren van plantmateriaal
  • onderhoud van uw erfbeplanting

Welke beplanting hoort in uw omgeving thuis en past het beste bij uw erf?

Groenpartner Avereest kan u hierover adviseren. Het kan gaan om advies over de aanleg van nieuwe streekeigen beplanting zoals boomgaarden, hagen, solitaire bomen en erfbosjes, maar ook over herstellen van de huidige beplanting. Naast het streekeigen advies, kan Groenpartner Avereest u informeren hoe u uw erf aantrekkelijk kunt maken voor dieren als bijen, uilen, egels en vlinders.